Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Közép és felső szinten képes leírás - Zenetanár.tlap.hu
részletek »

Közép és felső szinten - Zenetanár.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: zenetanar.tlap.hu » Közép és felső szinten
Keresés
Találatok száma - 7 db
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem

Ez az egyetlen zeneakadémia, amely úgy viseli Liszt Ferenc nevét, hogy az alapító is maga Liszt Ferenc volt. És ez egyben Bartók Béla és Kodály Zoltán zeneakadémiája. Bartóké, aki jelenlétével generációknak adott mértéket és mintát, és Kodályé, aki a nevét viselő világhírű zenepedagógiai módszert híressé vált növendékeivel együtt itt, a Liszt Akadémián fejlesztette ki.

Bartók Konzi

Bartók Konzi

Magyarország legrégebbi zeneoktatási intézménye. Alapításának a története a reformkorba nyúlik vissza. 1840-ben Mátray Gábor igazgatásával megalakul a Nemzeti Zenede, a Pest-Budai Hangász Egylet Énekesiskolájaként. A növendékek száma: 75. Az alapításhoz szükséges összeg előteremtésében vezető szerepet játszik Liszt Ferenc, aki két nagysikerű hangversenyt adott a Hangász Egylet javára (kép). 10 évvel később már 200 növendéke van és a korábbi ének, zeneszerzés és kórus szakok mellett megalakul a zongora, hegedű, gordonka, fuvola és klarinét tanszak is.

Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium

Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium

Az Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskola Magyarország egyik legfiatalabb zeneoktatási intézménye. Az iskola feladata: párhuzamos képzés keretében az általános műveltségi oktatással összehangolt, főtárgy tanításon alapuló komplex zenei képzés megvalósítása. Intézményünk nemcsak oktatási feladatokat lát el, hanem Budapest kulturális életének és közművelődésének is fontos résztvevője. Művésztanárai és növendékei szólistaként, illetve különböző iskolai és városi együttesek tagjaiként aktív szereplői a zenei életnek. Szellemiségét alapvetően az a koncepció határozza meg, melyet névadója Egressy Béni képvisel - aki a második Himnuszunkként nyilvántartott Szózat megzenésítője. Vállaljuk továbbiakban iskolánkban az Egressy örökség megteremtését, és törekszünk annak hiteles átadására, a tanításának alkotó szellemű, korszerű értelmezésére.

Miskolci Zeneművészeti Szakközépiskola

Miskolci Zeneművészeti Szakközépiskola

A Miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola 1967-ben indította első évfolyamát jogelőd intézmények működése és munkája alapján. Miskolc város iskolarendszerű zeneoktatása 100 éves hagyományokra tekint vissza. Intézménytípusok alakultak át úgy, hogy a zeneoktatás működő rendszerének alapját jelentik napjainkban is. Az egykori zeneiskolából először a középfokú zeneművészeti szakképzés vált ki, majd az önfejlődés eredményeként a középfokból a felsőfokú zeneművészeti oktatás. Mind az alap- közép- és felsőfok önálló intézményekben működnek, de természetesen szakmai összhangban, egymásra építkezve.

Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola

Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola

A Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola 1957 óta a tehetséggondozás, tehetségfejlesztés , a művészi alkotómunka és a pedagógiai innováció sajátos műhelye. Ez az iskola programjában meghatározott célja szerint olyan képzést nyújt, amelyben az iskolai tudás értéke a művészeti szaktudás/alkotás, az általános műveltség és a kompetenciák egyensúlyán alapszik. Az ország minden tájáról érkeznek növendékek az iskolába azért, hogy kiváló művésztanárokkal, mesterekkel dolgozzanak együtt. A zeneművészet, a képzőművészet, az iparművészet, a táncművészet, az irodalom, a matematika, a kommunikáció, az anyanyelv használat területén kimagasló tehetségű növendékek sikeres életpályája támasztja alá azt a tényt, hogy minden tevékenységünk a tehetséggondozás folyamatának elősegítése köré szerveződik.

Richter János Győri Konzi

Richter János Győri Konzi

2008 augusztusától a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola és a Bartók Béla Ének-Zenei Általános Iskola közös irányítású intézményként működik, biztosítva a tehetséggondozási munka folymatosságát az alap- és középfokon. A Bartók Béla Ének-Zenei Általános Iskola komoly zenei hagyományokat őriz.

Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskola

Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskola

A Weiner Leó Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola a főváros egyik legszebb budai kerületében található. Az ország legnagyobb zenei intézménye: alapfokú képzése rendkívül népszerű és keresett a kerület lakossága részéről, középfokú képzése pedig már országos hírnevet szerzett. Jelenleg mintegy 1450 zeneiskolai növendéket és 160 szakközépiskolai diákot tanítunk.

Tuti menü