Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kották képes leírás - Zenetanár.tlap.hu
részletek »

Kották - Zenetanár.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: zenetanar.tlap.hu » Kották
Keresés
Találatok száma - 10 db
Csellóovi

Csellóovi

Sok-sok év türelmes kínlódás után rájöttem, hogy a kicsik nem szeretik az apró, csupa fekete, hosszú, tömött sorokban leírt gombócok olvasását. Az átlag kis (óvodás, első osztályos, vagyis 6-8 éves) csellistajelöltek nem boldogulnak a már létező kották olvasásával. Ráadásul az ezekben összeválogatott gyermekdalok gyakran mind dallamukban, mind szövegükben eltérnek az óvodában általában tanultaktól, ezzel alaposan megzavarván a gyerekek kis értelmét.

Egyházzene

Egyházzene

A gyűjtemény elődje az először 1985-ben kiadott, majd egy évtizeddel később átdolgozott és bővített formában megújult Dicsérjétek az Urat!, mely egyházunkban széles körben elterjedt és hiányát az utóbbi évtizedben sokan szóvá tették. Az címváltoztatás ugyanakkor azt jelzi, hogy itt nem egyszerű bővítésről, vagy átdolgozásról, hanem egy új, bővebb anyagot kínáló énekeskönyvről van szó, mely helyet találhat a református iskolák áhítatain és egyházi ének tanóráin, használható ifjúsági körökben, konferenciákon, táborokban, de alkalmas lehet a felnőtt ifjúság, a házaspári vagy egyéb közösségek - akár bibliaórák - énekeskönyvéül, többszólamú énekanyagát pedig a különböző összeállítású és korosztályú gyülekezeti kórusok forgathatják haszonnal.

Filmzenei partitúrák

Filmzenei partitúrák

A zenét nem csak hallgató, hanem művelő rajongóknál, érdeklődőknél gyakran előfordul, hogy fontolóra veszik kedvenc zenei művük kottájának, esetleg partitúrájának megszerzését. A grandiózusabb produkciók, vagy ismertebb komponisták művei esetében ennek majdhogynem semmi akadálya, ugyanis azokat többnyire kiadják. Sajnos azonban a hazai felvevőpiac szűk rétege miatt a zeneműboltok eladói az ilyen jellegű kérdéssel előálló leendő vásárlóra az esetek döntő többségében a 'Mit akar ez tőlem?' gondolattal párosuló arckifejezéssel tekintenek vissza. Így hazánkban az ilyesfajta kiadványok csupán néhány üzletben elérhetők, illetve előjegyezhetők.

Furulya fogástáblázat

Furulya fogástáblázat

A furulyán 8 lyuk van a hátsóval együtt(ezt a képen a kiálló jobb lyukkal jelölik). A felső 3 lyukat a bal kezünk mutató,középző és gyűrűsujjával kell lefogni.Az alsó lyukakat ugyanígy a jobb kezünkkel és a kisujj letételével. Az ábrán látható lyukak közül a nagy feketéket kell lefogni az adott hang megszólaltatásához.

Kottanet

Kottanet

Választékunkban számos hazai és külföldi kiadó több ezer komoly- és könnyűzenei kotta kiadványa szerepel. Kínálatunk folyamatosan bővül, illetve igyekszünk minden egyedi igényt is kielégíteni. Cégünk a Music Sortiment Bt. antikvár kottákkal és zenei kiadványokkal is foglalkozik. Amennyiben érdeklik Önt az antik kottaritkaságok kiadványok látogasson el az AntikKotta.hu weboldalra.

Magyar népdalok a Világhálón

Magyar népdalok a Világhálón

Alábbi összeállítás célja a Világhálón elérhető és onnan letölthető magyar népdalok, népzenetárak és szöveggyűjtemények URL-címeinek összeállítása azon cserkész és más daloskedvű ifjúsági közösségek számára, melyek rendelkeznek akár az iskolában, akár máshol számítógéppel, azon megfelelő kiegészítésekkel (hangkártya, programok) és van hozzáférésük a Világhálóhoz.

Népdal gyűjtemény

Népdal gyűjtemény

A népdal, népzene és az ének a magyar kultúra és hagyomány szerves részét képezik. A A népdalok ismerete egybeforr a vidám, tartalmas kikapcsolódással. Szerkesztette és a bevezetőt írta Ortutay Gyula Válogatta és jegyzetekkel ellátta Katona Imre.

Online kottabolt

Online kottabolt

Kottaletöltés - a XXI. század technológiája! A kiválasztott digitális kottákat hitelkártyás fizetés után azonnal kinyomtathatja nyomtatóján. A letölthető kották választéka folyamatosan növekszik, kérjük látogassa meg oldalunkat időről-időre.

Szabad másolni?

Szabad másolni?

Szerzői Jogi Törvényünk 2004 óta kifejezetten tiltja a jogvédett zeneművek kottáinak másolását. Az Editio Musica Budapest Zeneműkiadó Kft. a törvény életbelépése óta eltelt 5 évben számos fórumon tájékoztatta a zeneiskolákat az illegális kottamásolás törvénysértő voltáról és a legális kottahasználat lehetőségeiről. A türelmi idő lejárt, az elkövetkezendőkben határozott szándékunk szerint ellenőrzések várhatók, melyeknek jogsértés esetén jogi következményei lehetnek. Ugyanakkor a Zeneműkiadó a törvényt nem sértő intézményeknek együttműködést és kedvező kottavásárlási lehetőségeket kínál.

Hirdetés
Zenetanoda

Zenetanoda

Ahhoz hogy hangszeren tudj játszani meg kell ismerkedned a kottaolvasással. Létezik betűs kotta és vonalas kotta, én az utóbbival foglalkoznék, mert az elterjedtebb. A kotta 5 vonalból és 4 vonalközből áll, amit alul, vagy felül pótvonalakkal egészíthetnek ki. Ilyenkor a vonalak alatti hangjegy egy kis vonallal van áthúzva.

Tuti menü